اسپری نازل صنعتی
معرفی انواع اسپری نازل و الگوهای پاشش:
اسپری نازل ها در صنایع مختلفی همچون فولاد، پتروشیمی، سیمان، آتش نشانی، خنک کاری، شستشو و رنگ آمیزی صنعتی و … کاربرد دارند. انتخاب نازل براساس نیازها، شرایط محیطی و سیال عبوری از آن تعیین می گردد. نازلها از نظر ساختاری دارای انواع مختلفی هستند که هریک می توانند الگوهای پاشش (spray pattern) مختلفی را در اختیار مصرف کننده قرار دهد. علاوه بر این متریال به کار رفته در ساخت نازلها نیز بنابه کاربردشان اهمیت دارد. عموما از متریال استینلس استیل، برنجی و یا پلاستیکی در ساخت نازل ها استفاده می شود.
Spiral Nozzle (نازل مارپیچی):
در این نوع نازل، سیال به وسیله یک مارپیچ نزولی به قطرات نسبتا کوچکی اتومایزه می شود، بطوریکه وارد یک مسیر عبور نسبتا وسیع شده بدون هیچگونه محدودیتی از آن خارج می شود. معمولا این نازلها برای آب های با سختی بالا و دارای املاح زیاد استفاده می شود چراکه امکان گرفتگی نازل کمتر است.
Axial Whirl Nozzle (نازل چرخش محوری):
نازل های چرخش محوری از جملع پرکاربرد ترین نوع نازل ها در صنعت محسوب می شوند. این نازلها عمدتا توزیع یکنواخت قطرات نسبتا درشت را موجب می شوند. این نوع نازل دارای پره داخلی می باشد که سبب می شود سیال در حال عبور به چرخش دربیاید.
Flat Spray Nozzle (نازل اسپری خطی):
در نازل های نوع Fan یا Flat، سیال با فشار از روزنه کوچک و بیضی شکلی عبور داده می شود تا یک الگوی پاشش تخت و نازک را بوجود آورد. این نوع نازلها عمدتا در کاربردهای شستشو و یا رسوب زدایی استفاده می شوند بگونه ای که نازل در موقعیت ثابتی قرار گرفته و تجهیزات از زیر آن عبور داده می شوند.
Impingement Nozzle:
در نازل های نوع Impingement، سیال پرفشار بعد از خروج از روزنه به پین فلزی که در مقابل روزنه قرار گرفته است برخورد نموده و به شکل پودری (مه) در می آید. از این نوع نازل ها عمدتا در کاربردهای خنک کاری و تولید رطوبت استفاده شده و می تواند جایگزین خوبی برای نازلهای نوع Air Atomizing باشد. کیفیت آب عبوری بایستی بالا بوده و از فیلتر در ورودی این نازلها بایستی استفاده شود تا گرفتگی آنها دیرتر اتفاق بیفتد. سایز قطرات تولیدی در این نوع نازل به فشار کاری و سایز روزنه خروجی وابسته بوده و عموما بسیار کوچک می باشد.
این نازل ها عمدتا از جنس استینلس استیل ساخته می شوند تا در مقابل خوردگی ناشی از فشار کاری بالا مقاوم باشند.
Air Atomizing Nozzle:
در این نوع نازل از هوای فشرده و سیال عبوری که عمدتا آب می باشد استفاده می شود تا سیال را به بهترین شکل ممکن اتومایزه کند. سایز قطرات تولیدی در این نوع نازل عموما بسیار کوچک می باشد ولی به دلیل نیاز به هوای فشرده، استفاده از آنها نیازمند تجهیزات جانبی خاصی بوده و پیچیدگی های خاص خود را دارد.